Κόστος επισκευής φυγοκεντρικής αντλίας

Κόστος επισκευής φυγοκεντρικής αντλίας

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της επισκευής ενός συγκροτήματος φυγοκεντρικής αντλίας με κινητήρα που συνδέονται με κόμπλερ είναι αυτό της σωστής ευθυγράμμισης . Μια σωστά ευθυγραμμισμένη αντλία με τον κινητήρα της εκτός από την αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς λειτουργεία της, δίνει στο συγκρότημα και μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς φθορές .

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε σχετικά με την ευθυγράμμιση αντλίας και κινητήρα , όπως και πολλά είναι τα εξειδικευμένα όργανα που βοηθούν τον τεχνικό στην διαδικασία αυτή . Τα προβλήματα όμως που θα αντιμετωπίσει κάποιος που μετά την εξαγωγή της αντλίας ή του κινητήρα θα επιχειρήσει την επανατοποθέτηση και ευθυγράμμιση τους είναι πολλά και δεν περιγράφονται σε κανένα manual . Σκουριασμένα μέταλλα βάσης που έχουν παραμορφωθεί και έχουν αλλάξει την γεωμετρία της, λάθος υπολογισμένες τρύπες στήριξης ,αλλαγμένες γωνίες της αντλίας από τις δυνάμεις στήριξης των σωλήνων κλπ. που μπορούν να απογοητεύουν πολλούς κατασκευαστές πολύπλοκων και πανάκριβων οργάνων ελέγχου ρύθμισης ευθυγράμμισης. Το μόνο που μπορεί να σώσει το παιχνίδι είναι η εμπειρία του τεχνικού και η διάθεση να κάνει ότι καλύτερο μπορεί δουλεύοντας συνήθως σε κακοφωτισμένα και υγρά αντλιοστάσια με πίεση να τελειώσει σύντομα και σωστά την δουλειά …

Η εμπειρία σε τέτοιου είδους εργασία είναι αναντικατάστατο προσόν και δεν μπορεί κανένα ηλεκτρονικό όργανο να την υποθαθμίσει.